Tequila

Tequila

Tequila er et destillat af tequilaagave planten, der vokser primært i Mexico og det sydlige USA. Der er mange forskellige slags agave planter og mange forskellige slags tequila. Eller egentlig er det mezcal, der er det kollektive navn på destillerede spiritus fremstillet af forskellige agave planter.

Vis som Gitter Liste

4 varer

pr. side
Faldende orden
 1. Spar
  35%
  Ift Danmark
  Pris i Danmark 259,99DKK
  167,99 DKK
 2. Spar
  41%
  Ift Danmark
  Pris i Danmark 198,99DKK
  117,99 DKK
 3. Spar
  38%
  Ift Danmark
  Pris i Danmark 213,99DKK
  131,99 DKK
 4. Spar
  58%
  Ift Danmark
  Pris i Danmark 311,99DKK
  131,99 DKK
Vis som Gitter Liste

4 varer

pr. side
Faldende orden

Fremstilling af tequila

Tequila laves på tequilaagave planten. For at blive kaldt tequila skal spiritussen have et alkoholindhold mellem 35-55%, fremstillet i Jalisco, Guanajuato, Michoacam, Nayarit eller Tamaulipas i Mexico. Drikken skal også godkendes af Consejo Regulador del Tequila, før den markedsføres og sælges som tequila.

Agave plante

Den storslåede agave ligner en stor kaktus, men den er ikke en kaktus, men en liljeplanterne. Agaveplanten vokser meget langsomt, og ingen andre råvarer, der anvendes til spiritusproduktion, tager så lang tid at vokse som agave. Det tager omkring ti år, før det kan høstes og bruges til spiritusudvinding. Når den høstes, ryddes plantestammen fra blade med et specielt redskab kaldet: Jimador. Stammen bages derefter i en murstensovn eller i en trykkoger, og det er under denne bagning, at plantens stivelse omdannes til sukker. Agaven knuses derefter, og saften, der bliver til, overlades til gæring. Tequilaen, der produceres industrielt, fortyndes med melasse eller et andet billigt sukkerprodukt før gæring. Når agavesaft er færdig, destilleres den enten i colonnade destillation eller i enkelt pander. Mere eksklusiv tequila er lavet i enkelt pander.

Tequila sorter

Ifølge Consejo Regulador del Tequila er der to forskellige typer tequila. Den ene kaldet tequila og undertiden også kaldet en mixto og består af mindst 51% tequilaagave juice. Resten af saften i mixto kommer fra majs eller sukkerrør. Den anden er Tequila som består af 100% tequilaagave juice. Tequila på 100% agave kaldes normalt Tequila 100% de Agave eller Tequila 100% puro de Agave.

Inden for disse to sorter er der fem underkategorier

 • Blanco er ubelastet hvid tequila.
 • Oro, hvilket betyder guld, er ubelastet tequila, der indeholder syntetiske farvestoffer og aromaer til at efterligne den rene tequila.
 • Reposado er tequila lagret i egetræsfade i mindst to måneder.
 • Añejo er tequila lagret i egetræsfade i mindst et år.
 • Tequila Extra eller Ultra añejo har været lagret i specielle egetræsfade i mindst tre år.

Hvad anvendes tequila til?

Tequila bruges både som en drikkeingrediens, som en drink til mad eller som en avec. Myten siger, at virkelig flot tequilla har en orm i bunden af flasken, men det er i mezcal, at du finder en lille reptil, ikke en orm, men en larve!