Likør

Der er rigtig mange forskellige og spændende likører. Likører er normalt begrænset til at blive brugt som farve- og aromadrikkevarer og gerne til desserter. Men der er mange likører, der er lækre at nyde, som de er. Hvad der er fælles for alle likører er den søde smag. For overhovedet at kalde sig likør skal drikken indeholde mindst 100 gram sukker pr. liter.

Vis som Gitter Liste

Varer 1-12 af 20

Side
pr. side
Faldende orden
  1. Spar
    37%
    Ift Danmark
    Pris i Danmark 231,99DKK
    145,99 DKK
  2. Spar
    21%
    Ift Danmark
    Pris i Danmark 209,99DKK
    164,99 DKK
  3. Spar
    24%
    Ift Danmark
    Pris i Danmark 194,99DKK
    148,99 DKK
  4. Spar
    31%
    Ift Danmark
    Pris i Danmark 147,99DKK
    102,09 DKK
  5. Spar
    27%
    Ift Danmark
    Pris i Danmark 169,99DKK
    123,79 DKK
  6. Spar
    26%
    Ift Danmark
    Pris i Danmark 169,99DKK
    124,99 DKK
  7. Spar
    31%
    Ift Danmark
    Pris i Danmark 194,99DKK
    135,09 DKK
  8. Spar
    31%
    Ift Danmark
    Pris i Danmark 151,99DKK
    105,19 DKK
  9. Spar
    28%
    Ift Danmark
    Pris i Danmark 103,99DKK
    74,99 DKK
  10. Spar
    19%
    Ift Danmark
    Pris i Danmark 209,99DKK
    170,99 DKK
  11. Spar
    40%
    Ift Danmark
    Pris i Danmark 108,99DKK
    64,99 DKK
  12. Spar
    31%
    Ift Danmark
    Pris i Danmark 69,99DKK
    48,49 DKK
Vis som Gitter Liste

Varer 1-12 af 20

Side
pr. side
Faldende orden

Om likør

Likører har normalt et alkoholindhold på 15-40% og er ofte aromatiseret med frugt, bær, urter, blomster osv. Likører "lagres" normalt ikke i lang tid, men er normalt overladt til " hvile", således at aromaerne udvikler sig sammen.  Et af verdens ældste likørdestillerier blev grundlagt i Holland af Lucas Bols. Bols er stadig verdensførende inden for likørproduktion, og flere af virksomhedens produkter kan findes på denne side. 

Historie og fremstilling af likører

Likører er produceret i lang tid og er faktisk en videreudvikling af naturlægemidler. I Italien blev likører fremstillet allerede i det 13. århundrede.  Nogle likører bliver fremstillet ved at tillade aromastof (frugt, blomst, møtrik, osv.) trække i vand eller alkohol, såkaldte infusion. Derefter tilsættes sukker og andre ingredienser. Andre likører destilleres og tilsmages via aromastoffer. Efterhånden som flere og flere typer spiritus bliver aromatiseret, er det vanskeligt at trække grænsen mellem spiritus og likører. Men en forskel er, at aromatiseret spiritus ikke kan foretages ved infusion. Blandtde mestkendte likører er: cointreau, drambuie og baileys